Wanneer geldt eigen risico?

U weet waarschijnlijk dat u 350 euro aan eigen risico heeft op uw zorgverzekering in 2013. Dit betekent dus dat u voor de eerste 350 euro aan kosten moet opdraaien die u wilt declareren bij uw zorgverzekeraar. Toch zijn er bepaalde kosten die niet meetellen voor het eigen risico. Deze kosten zult u dus gewoon vergoed krijgen van uw zorgverzekeraar zonder dat u hier zelf een bijdrage aan hoeft te leveren.

Zaken die niet meetellen bij het eigen risico

Een bezoek aan de huisarts is een van die zaken die niet meetelt voor het eigen risico. Dit geldt ook voor kraamzorg, verloskundige zorg en een bezoek aan de tandarts voor mensen onder de 18 jaar. Hierbij maakt het dus niet uit of u een goedkope zorgverzekering heeft of een dure. De bovenstaande regels gelden voor alle zorgverzekeraars, dus u hoeft niet bang te zijn dat u toch voor dergelijke kosten moet betalen.

Bent u op zoek naar een voordelige premie voor uw zorgverzekering? Reken bij ons uit waar u de goedkoopste zorgverzekeringen kunt vinden. U kunt deze overigens ook direct afsluiten indien u dit wenst. Wij raden altijd aan om meerdere zorgverzekeringen te bekijken zodat u een beter oordeel kunt vellen en niet puur afgaat op de goedkoopste zorgverzekering, maar ook kijkt naar voorwaarden.

Previous post:

Next post: