Waarom overstappen?

Veel mensen stappen over omdat ze in de gaten krijgen dat de zorg bij verschillende zorgverzekeraars niet zoveel voor elkaar onderdoet en dat het vaak dus mogelijk is om voor dezelfde zorg verzekerd te zijn tegen een lagere premie.

Is alle zorg hetzelfde?

De zorg van de basisverzekering is bij alle verzekeraars gelijk. Als u dus alleen een basisverzekering nodig heeft kan het zeker rendabel zijn om over te stappen, alhoewel er dan nog steeds moet worden gelet op zaken als de vrije zorgkeuze.

Als u echter naast de basisverzekering nog een aanvullende verzekering heeft lopen wordt het toch een iets ander verhaal en hoeft overstappen niet per definitie een vooruitgang te betekenen. Aanvullende pakketten bij verschillende zorgverzekeraars kunnen namelijk van elkaar schelen en kunnen anders zijn samengesteld. Heeft u nu bijvoorbeeld het perfecte pakket bij uw zorgverzekeraar, dan hoeft dit niet te betekenen dat een andere zorgverzekeraar dit exacte pakket ook heeft.

Het is dus goed om een afweging te maken als u een aanvullende zorgverzekering heeft tussen welke premie u betaalt en de zorg die u er voor terug krijgt. Als dit precies goed op elkaar aansluit heeft u wellicht weinig reden om aan een overstap te denken. U kunt er in de laatste plaats ook voor kiezen om enkel de basisverzekering over te zetten naar een andere verzekeraar voor eventueel een lagere premie. Voor het overzicht is het misschien niet de handigste oplossing, maar voor de portemonnee misschien wel.

Zoals u weet kan overstappen aan het einde van het kalenderjaar. Tot uiterlijk 1 februari heeft u dan de tijd.

Previous post:

Next post: