Verhouding tussen vergoeding en premie

Wat heel verstandig is bij het bepalen van een goede zorgverzekering is om te kijken naar de verhouding tussen de vergoeding die u krijgt voor bepaalde zaken van uw zorgverzekeraar en de premie die u voor uw zorgverzekering betaalt.

Hoge premie, hoge vergoeding

U betaalt een hoge premie en kunt er dus vanuit gaan dat u ook een hoge vergoeding krijgt op uw zorgkosten. Is dat wel zo? Veel mensen nemen dit natuurlijk aan en het is ook helemaal geen rare aanname, maar het is zeker niet iets waar u blindelings vanuit moet gaan. Is de zorg waarvoor u premie betaalt overigens ook wel zorg die echt nodig is en doet u hier altijd een beroep op of bent u eigen ‘oververzekerd’?

Met oververzekerd bedoelen we dat u een ruimere dekking voor uw zorgverzekering heeft gekozen dan eigenlijk nodig is. Dit is zonde van het geld en op die manier zult u nooit een goedkope zorgverzekering hebben. Naast de mensen die oververzekerd zijn bestaan er ook nog de mensen die onderverzekerd zijn.

Onderverzekerd is het tegenovergestelde van oververzekerd en betekent dus dat de dekking te beperkt is voor de zorg die deze persoon eigenlijk nodig heeft. Sommigen staren zich namelijk blind op de goedkoopste zorgverzekering en vergeten hierbij om ook te kijken naar de zorg die daadwerkelijk wordt vergoed. Kijk dus verder dan alleen de goedkoopste zorgverzekering indien u weet dat u het met een basisverzekering niet redt.

Previous post: