Opzeggen zorgverzekering

Als u uw zorgverzekering wilt opzeggen kunt u dit in principe doen wanneer u dat zelf wilt. Echter bent u voor de zorgverzekering wel een verbintenis voor een jaar aangegaan en dat betekent dus dat de zorgverzekering wel gewoon blijft doorlopen tot het einde van het jaar.

Op tijd opzeggen

Ondanks dat de zorgverzekering inderdaad nog doorloopt tot het einde van het jaar is het wel belangrijk om uw zorgverzekering op tijd op te zeggen. Dit dient namelijk voor het einde van het jaar gebeurt te zijn, anders kunt u niet overstappen naar een andere verzekeraar.

U kunt ook gewoon de overstap maken naar een nieuwe verzekeraar. Deze zal dan op haar beurt contact opnemen met uw huidige verzekeraar en de verzekering stopzetten. Wij raden echter toch aan dit zelf te doen, want bij een miscommunicatie kunt u anders ineens 2 keer voor premie worden belast.

Als u uw zorgverzekering heeft opgezegd in het kalenderjaar waarin de verzekering liep kunt u tot 1 februari van het volgende kalenderjaar een nieuwe zorgverzekeraar uitkiezen. Trek daarvoor genoeg tijd uit, zodat u de juiste beslissing kunt maken.

Previous post:

Next post: