Collectieve zorgverzekering

Bij een collectieve zorgverzekering wordt vaak gedacht aan een zorgverzekering die wordt afgesloten via de werkgever. Dit is natuurlijk ook een prima optie, maar dit is niet de enige manier waarop een zorgverzekering via een collectief kan worden afgesloten om van premie korting te profiteren.

Verschillende collectieven

U heeft diverse mogelijkheden om u aan te sluiten bij een collectief voor de zorgverzekering. Over het algemeen moet u hiervoor bij een bepaalde doelgroep horen zoals bijvoorbeeld studenten, maar niet altijd.

Als u student bent heeft u vaak niet veel geld en daarom zijn er speciaal voor studenten collectieve zorgverzekeringen. Dit geldt niet alleen voor studenten voor voor allerlei soorten doelgroepen. Deze worden door zorgverzekeraars zelf samengesteld. Zo zijn er ook collectieve zorgverzekeringen voor mensen die een donorcodicil hebben.

Het is niet noodzakelijk dat u bij een bepaalde doelgroep moet horen om toch een goedkope zorgverzekering in de vorm van een collectief af te dwingen. Verzekeraars zoals United Consumers bijvoorbeeld hebben collectieve zorgverzekeringen waar iedereen zich voor kan aanmelden. Doordat er vervolgens een grote hoeveelheid zorgverzekeringen wordt afgenomen (bij VGZ) kan er een flinke korting worden bedongen waar u als consument dan natuurlijk de vruchten van plukt.

Previous post:

Next post: