Aanvullende verzekering

Net als voor de basisverzekering geldt ook voor de aanvullende verzekering dat u hiermee een verbintenis voor een jaar aangaat. Dit houdt dus ook in dat u voor een jaar aan de verzekering vast zit. Daarom is het ook belangrijk om direct de juiste keuze voor de juiste zorg en aanvullend de juiste zorgverzekeraar te maken.

Kiezen voor aanvullende verzekeringen

U kunt voor allerlei zorg kiezen om deze aanvullend te verzekeren. Zo kunt u kiezen voor een uitgebreide tandartsdekking, behandelingen bij de fysiotherapeut of psycholoog en ga zo nog maar even door. Waar de zorg in het basispakket nog wettelijk is vastgelegd en dus bij elke verzekeraar hetzelfde is geldt dit niet voor de aanvullende verzekering.

Zorgverzekeraars maken hun eigen aanvullende pakketten. Zo zult u bijvoorbeeld bij de ene zorgverzekeraar tot 750 euro kunnen verzekeren bij de tandarts waar dit bij een andere verzekeraar een stuk hoger ligt. Afhankelijk van uw wensen zullen er dus maar een paar zorgverzekeraars over blijven waaruit u kunt kiezen. Het is maar niet hoe aanvullend u de verzekering wilt hebben en welke zorgverzekeraars u dit kunnen bieden.

De keuze voor de goedkoopste zorgverzekering wordt hierdoor dus wat makkelijker gemaakt, omdat er minder zorgverzekeraars overblijven om uit te kiezen naarmate u steeds meer aanvullend wilt verzekeren.

Previous post:

Next post: